KORSON KYLÄNEUVOSTO

Portti kotipaikan asioihin

Lue Tarinamme 

Jokainen yli 15 -vuotias korsolainen voi liittyä Korson Kyläneuvoston jäseneksi! 


Keskiviikkona 27.11. LUMO Villiankka
klo 18 ILTA VAIKUTTAMISESTA


Korson Kyläneuvosto järjestää Lumon Villiankka ravintolassa 
POLIITTISEN VAIKUTTAMISEN ILLAT KORSOSSA
30.10. + 13.11. + 27.11. klo 18 LUMO ravintola Villiankka, kahvitarjoilu

* MINUSTAKO POLIITTINEN VAIKUTTAJA? ke 30.10. klo 18 LUMO

* TEKOÄLY, SOME JA POLIITTINEN VAIKUTTAMINEN. ke 13.11. klo 18 LUMO

* MAAHANMUUTTAJAN MAHDOLLISUUDET VAIKUTTAA ke 27.11. klo 18 LUMO

LAITA PÄIVÄMÄÄRÄT MUISTIIN. 



TEKOÄLY ON PIKEMMINKIN TUKIÄLY

Korson toisessa Poliittisen vaikuttamisen illassa teemana oli TEKOÄLY, SOME JA POLIITTINEN VAIKUTTAMINEN ke 13.11. klo 18 LUMOn ravintola Villiankassa.

Markus Wennäkoski tarkasteli tekoälyn merkitystä tämän päivän poliittisessa toiminnassa ja erityisesti vaaleissa ja ehdokkaiden apuvälineenä. Markus näytti myös Suomen suosituimmat somekanat.  WhatsAppia käyttää noin 3,6 miljoonaa suomalaista, Facebook tulee kakkosena 3,2 miljoonalla käyttäjällä. 


Markuksen mukaan poliittinen toimija voi tekoälyllä tehdä itselle puheen tai esitelmän pohjia.  Markus esitteli esimerkiksi yhtä tekoälyn työkalua eli ChatGPT sovellusta. 
Yleisö halusi tietää mitä tekoäly voisi kertoa Korson keskustan kehittämisestä? Markus syötti kysymyksen - ja vastaus tuli muutamassa sekunnissa. 

               Markus Wennäkoski

MARKUS SYÖTTI TEKOÄLYLLE KYSYMYKSEN.

Miten tekisit vaaliohjelman Korson keskustan kehittämisestä?

TEKOÄLYN SOVELLUS ChatGPT VASTASI:

"Korson keskustan kehittämisessä voisi keskittyä parantamaan alueen houkuttelevuutta, viihtyisyyttä ja toimivuutta niin asukkaille kuin yrityksille. Tässä on ehdotus vaaliohjelmalle, joka voisi auttaa Korson keskustan nostamisessa elinvoimaisemmaksi ja yhteisöllisemmäksi alueeksi:

1. Viihtyisä ja turvallinen keskusta

Kävelyalueiden kehittäminen: Lisää kävely- ja oleskelualueita keskustaan, jotta se on entistä mukavampi paikka viettää aikaa. Voisit ehdottaa esimerkiksi uudenlaista katutilaa penkkeineen, istutuksineen ja ulkovalaistuksineen.
Turvallisuuden parantaminen: Pidetään huolta riittävästä valaistuksesta, siisteydestä ja turvallisuudesta erityisesti iltaisin. Voit ajaa yhteistyötä paikallisen poliisin ja järjestyksenvalvonnan kanssa, jotta keskustasta tulisi turvallisempi paikka kaikille.

2. Paikalliset yritykset ja palvelut elinvoimaisiksi

Pienyrityksiä tukeva politiikka: Varmista, että Korsossa on riittävästi vuokrahintoja sekä tiloja, jotka soveltuvat monipuolisesti eri alojen yrittäjille. Voit myös ehdottaa alennuksia tai tukia uusille pienyrityksille, jotka avaavat liikkeitä Korson keskustassa.
Korson markkinat ja tapahtumat: Vahvista paikallista yhteisöllisyyttä tukemalla säännöllisiä markkinoita, tapahtumia ja pop-up -myymälöitä. Nämä voivat tuoda keskustaan lisää kävijöitä ja elävöittää paikallista elinkeinoelämää.

3. Liikenneyhteyksien ja liikkumisen parantaminen

Kehittyneet joukkoliikenneyhteydet: Paranna yhteyksiä Helsingin ja lähialueiden suuntaan sekä tee keskustasta helpommin saavutettava. Voit ehdottaa sujuvampia junayhteyksiä ja bussilinjaston kehittämistä Korson kautta.
Polkupyöräily ja kävelyreitit: Luo lisää pyöräily- ja kävelyreittejä, jotka yhdistävät Korson keskustan ympäröiviin asuinalueisiin. Näin asukkaat voivat helposti ja turvallisesti liikkua keskustaan ilman autoa.
Pysäköintiä parantavat ratkaisut: Selkeytä ja laajenna pysäköintimahdollisuuksia keskustassa. Voisit ehdottaa älypysäköintiratkaisuja, jotka helpottavat vapaan pysäköintitilan löytämistä ruuhka-aikoina.

4. Korson keskustasta asukkaiden oma olohuone

Yhteisölliset oleskelutilat: Ehdota lisää kaupunkilaisten oleskelutiloja, kuten kahviloita, pienempiä puistoalueita ja ulkotoreja. Voit myös ajaa monitoimitilan rakentamista, jota voisi hyödyntää esimerkiksi nuorten tilana, kulttuuritapahtumissa ja työtiloina.
Nuorille suunnatut tilat ja harrastusmahdollisuudet: Lisää nuorille suunnattuja tiloja, joissa he voivat tavata ystäviään, opiskella ja harrastaa turvallisesti. Keskustan läheisyydessä oleva skeittiparkki, pelikenttä tai sisätilassa oleva nuorisokeskus lisäisi alueen houkuttelevuutta ja vähentäisi ilkivaltaa.

5. Kestävä ja vihreä kehitys

Viherrakentaminen: Lisää vihreää infrastruktuuria, kuten puita, viherkattoja ja istutuksia, jotta keskusta olisi kauniimpi ja ympäristöystävällisempi. Voisit ehdottaa ympäristöystävällisiä ratkaisuja myös rakennusten remontointiin ja energiankulutuksen vähentämiseen.
Ekologiset energiaratkaisut: Kannusta uusiutuvan energian käyttöönottoa esimerkiksi aurinkopaneelien avulla ja ehdota energiatehokkuuden lisäämistä Korson keskustan rakennuksissa.

6. Kulttuuria ja paikallista identiteettiä vahvistavat hankkeet

Korson oma kulttuuritapahtuma: Perusta vuosittain toistuva Korson kulttuuripäivä tai -viikko, joka tuo esille paikallista musiikkia, taidetta ja ruokakulttuuria. Tapahtuma voisi houkutella paikallisia ja vierailijoita keskustaan.
Paikallinen taide ja julkiset tilat: Kannusta paikallisia taiteilijoita ja yhteisöjä toteuttamaan katutaidetta, veistoksia tai muraleja, jotka ilmentävät Korson identiteettiä ja tuovat eloa keskusta-alueelle.

7. Osallistava päätöksenteko ja yhteisöjen kuuleminen

Asukaskuulemiset ja -paneelit: Luo Korson asukkaille mahdollisuus osallistua päätöksentekoon. Järjestä avoimia asukastilaisuuksia ja kerää säännöllisesti palautetta, jotta keskusta kehittyy aidosti asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.
Digitaalinen osallistaminen: Voit ehdottaa mobiilisovellusta tai verkkotyökalua, jossa asukkaat voivat ehdottaa ja äänestää parannuksia ja osallistua keskustan kehittämistä koskeviin ideoihin.

Tämä ohjelma korostaisi Korson kehittämistä asukkaiden ehdoilla, paikallisen elinkeinoelämän tukemista ja kestävien, modernien ratkaisujen löytämistä. Näin Korsosta voisi tulla entistä elinvoimaisempi ja houkuttelevampi keskustakohde. "

Ei siis hassumpi vastaus. Tätä voi sitten Markuksen mukaan itse muokata - mutta asioiden ja esitelmien sekä puheiden pohjia tekoäly tuottaa vaivatta - ja siitä on sitten hyvä vaikuttajan jatkaa ja muotoilla sisältöä oman näköiseksi. 
ChatGPT sovellusta voi kokeilla esimerkiksi osoitteessa 
https://talkai.info/fi/chat/


Ari Tammi
esitteli tekoälyn ja algoritmien rooleja vaalien mainonnassa ja äänestäjien mielipiteen muokkaamisessa. Mukana  oli myös
Urho Kekkosen puhe tekoälystä. Video näytti täysin aidolta Kekkonen puhui omalla tutulla äänellään. Koko video oli tekoälyn tuottamaa kuvaa ja ääntä. Ongelmaksi Tammen mukaan muodostuu se, että sosiaalisessa mediassa leviävät videot voivat keskittyä poliittisen vastustajan mollaamiseen ja väärän tiedon jakamiseen, vaikka esitys verkossa näyttää täysin aidolta. Tammi näytti runsaasti esimerkkejä somen ja netin käytöstä poliittisessa toiminnassa ja vaikuttamisessa.  Tekoäly tuo politiikkaan paljon mahdollisuuksia, mutta myös paljon vaaratekijöitä.  
Tammen alustus on ladattavissa tästä:

Alustukset herättivät vilkkaan keskustelun. 

Illan järjesti Korson Kyläneuvosto. www.korsonkylaneuvosto.fi .


Poliittinen vaikuttaminen on yhteistyötä

Poliittisen vaikuttamisen illat avattiin keskiviikkona 30.10. klo 18 Lumon Villiankassa. Paikalla oli suurten puolueiden korsolaiset vaikuttajat kertomassa omasta tiestään politiikan pariin ja toivottamassa korsolaiset sankoin joukoin mukaan tekemään työtä yhteisten asioiden hyväksi. 

Kaikki totesivat puheenvuoroissaan yhteistyön tärkeyden. Mitään asioita ei pysty hoitamaan ilman yhteistyötä muiden puolueiden kanssa. Vantaan ratikkaa useimmat puolueet pitivät hyvänä asiana. Korson keskustan kehittämisen viivästyminen ärsytti kaikkia. Vaula Norrenan mukaan asiaan pitää saada myös väliaikainen ratkaisu - oli se sitten juuri puretun korttelin täyttäminen hiekalla torimaiseksi tilaksi kesällä ja talvella vaikka luistinradaksi.  Kaikki vaikuttajat lupasivat tehdä työtä sen eteen, että Korson keskusta saadaan tulevaisuudessa pysyvästi kuntoon. 

Jussi Järvinen kantoi huolta lapsiperheiden asemasta. Heli Hakala uskoi vaikuttamiseen ja kertoi miten se on aidosti mahdollista poliittisessa toiminnassa. 
Loviisa Kaartokallio painotti, että jokainen voi osallistua myös auttamalla ehdokkaita ja puoluetta ennen vaaleja mainosten jakamisessa ja toritapahtumissa asukkaiden kohtaamisessa. Suvi Karhu korosti pitkäjänteistä työtä ja piti esillä myös some vaikuttamista. Visa Tammi viittasi historiaan ja mainitsi, että Korson työväenyhdistys on perustettu jo vuonna 1906. 

Miten korsolainen pääsee mukaan?

Ovi näyttää olevan auki kaikkiin korsolaisiin puolueisiin. Jari Jääskeläinen totesi asian helppouden: "Mene puolueen nettisivulle - klikkaa sieltä LIITY JÄSENEKSI - ja täytä lomake. Sinuun otetaan sitten yhteyttä." 

Kysymyksiä sateli ja poliitikot vastasivat sujuvasti illan paneeliosuudessa.
Lumon iltaan ja keskusteluun osallistui 3o korsolaista. 

Heli Hakala                 Jussi Järvinen                Jari Jääskeläinen             Loviisa  Kaartokallio

               Suvi Karhu                               Vaula Norrena                               Visa Tammi 



Ensimmäinen ilta
MINUSTAKO POLIITTINEN VAIKUTTAJA?
ke 30.10.2024 klo 18 Lumo
Jokaisella Korsossa toimivalla poliittisella puolueella on 10 minuuttia aikaa esitellä omaa toimintaa ja kunta- sekä aluevaalitavoitteitaan. Lisäksi he vastaavat korsolaisten kysymyksiin kuten
- miten sinä innostuit politiikasta?
- miten voin liittyä puolueeseen?
- miten voin osallistua puolueen työhön?
- miten pääsen ehdokkaaksi?
- miten voin auttaa vaalityössä?
- puolueen ohjelma kuntavaaleissa ja aluevaaleissa?

ILLAN OHJELMA
17.30 Kahvitarjoilu
18.00 Puolueitten esitykset
- KOK Heli Hakala, pj. Vantaan Kokoomus, kaupunginvaltuutettu
- SDP Visa Tammi, Vantaan kaupunginhallituksen jäsen
- Vas Jari Jääskeläinen, Vantaan varavaltuutettu
- KD Loviisa Kaartokallio, pj. Vantaan Kristillisdemokraatit, kaupunginvaltuutettu
- Kesk Jussi Järvinen, vpj. Vantaan Keskusta
- PS Suvi Karhu, kaupungin- ja aluevaltuutettu
- Vihr Vaula Norrena, Vantaan kaupunginhallituksen jäsen, kaupungin- ja aluevaltuutettu

19.10 Kahvitauko
19.20 Keskustelu
19.55 Tilaisuuden päätös
Puheenjohtajana toimii Korson Kyläneuvoston toimituksen jäsen Timo Jelekäinen.


KORSON KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUS 24.9.2024

Korson Kyläneuvoston yleiskokouksessa keskusteltiin Korson Kyläpäivän 31.8.2024 palautteesta, uusista aloitteista ja syksyn toiminnasta. 

Korson Kyläpäivän RUUSUT

  • Tunnelma oli hyvä.
  • Pöytä, telttajärjestelyt toimivat kiitettävästi
  • ei satanut,
  • hyvällä tuulella porukka ja
  • yhteensä noin 800 korsolaista paikalla,
  • poliitikot puheliaita,
  • Leijonien makkarat
  • "hienosti järjestetty tilaisuus. Kiitos kutsusta, oli ilo vierailla siellä ja tuoda kaupungin tervehdys. Kiva juttu lehdessä. Jatkakaa hyvää työtä! Riikka Åstrand (Vantaan apulaiskaupunginjohtaja)
  • kaikki esitykset kuten laulut kivoja myös puheet
  • MAKSUTON KIRPPUTORI – HYVÄ ASIA

Korson Kyläpäivän RISUT

- Harmitti, sähköjen kanssa temppuilu.
- kirpputori vaatii vastuuvetäjän ja järjestäjät
- opastekyltit kirpputorille puuttuivat käytännössä
- sähköt eivät pelanneet
- Kirpputorille EI OPASTUSTA
-  Puhujien MIKKI lähemmäksi että ääni kuuluu!!!

Korson Kyläneuvosto päätti lähettää myös neljä aloitetta eteenpäin Vantaan kaupungille tiedoksi ja toimenpiteitä varten. 
1. 
Vantaan Lahdentien jalkakäytävän suojatie
2. 
. JÄRJESTYKSENVALVOJAN PERUSKURSSI KORSOON
3.  Musiikkileikkikoulun uusi tila Korson alueella
4. JOKIVARREN HIEKKATIEN KUOPPIEN TÄYTTÄMINEN


LISÄKSI KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUS PÄÄTTI JÄRJESTÄÄ MARRASKUUSSA KOLME POLIITTISEN VAIKUTTAMISEEN LIITTYVÄÄ ILTAA
Päätavoitteena on
- korsolaisten puolueiden vaalitavoitteiden esittelyt sekä
- info siitä miten voi liittyä poliittisen puolueen jäseneksi,
- miten pääsee puolueen ehdokkaaksi tai vain
- mukaan vaalityöhön
- miten pystyn vaikuttamaan puolueen kautta
- vaikuttamistaitoja – mitä ehdokkaalla pitää olla?


LUE LISÄÄ KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJASTA



MIKKOLAN YHTEISÖLLINEN KYLÄPÄIVÄ

Mikkolan juhlaa vietettiin lauantaina 14.9.2024 klo 11-14 Mikkolan koulun kentällä. Väkeä oli runsaasti liikkeellä, reippaasti yli tuhat henkeä. Koulujen luokkatoimikunnat myivät herkkuja, järjestöillä oli pieniä kilpailuita, hernekeittoa, makkaraa, kahvia ja infoa kierrättämisestä. 

Mikkolan koulun rehtori kehui alueen yhteisöllisyyttä, ja todella siltä juhla vaikutti. Vastaan tuli runsaasti eri kansallisuuksia, paljon kantasuomalaisia ja kaikki sulassa sovussa omalla kylällä. Mikkolan kouluissa puhutaan 33 eri kieltä. Vantaalainen bändi soitti ja asukkaat saivat viettää  yhdessä hienosti rakennettua juhlapäivää. 

Tapahtuman järjesti Mikkolan koulun vanhemmat. Vanhempainyhdistys tarjosi lämpimän hernekeiton 360 lounastajalle. Päivän kruunasi leikkimielinen "Mikkolan paras mokkapala"-kilpailu! 



KORSON KYLÄPÄIVÄ 2024 keräsi runsaasti kävijöitä

Korson Kyläpäivä järjestettiin lauantaina 31.8.2023 klo 12-15 Lumon edustalla

Jo perinteeksi muodostuneessa Korson Kyläpäivässä la 31.8.2024 korsolaiset urheiluseurat, järjestöt, yhdistykset, puolueet, kuorot ja muut toimijat esittelivät korsolaisille omaa toimintaansa ja uusia harrastusmahdollisuuksia.

Kirkkoherra Tuomas Antola avasi Korson Kyläpäivät kellojen soitolla ja sanoilla: "Kyläpäivä on upea Korson yhteisöllisyyden osoitus."

Vantaan kaupungin tervehdyksen toi apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand, joka myös piti hienona osoituksena Kyläpäivän liki 40 korsolaisen toimijan yhteistyötä.

Lauluyhteys NaisSound esittivät Muistojen Bulevardi ja Sulle salaisuuden kertoa mä voisin ja sai runsaat aplodit kaunissointuisesta esityksestään.

Soivat Musikantit SoiMus vetivät yhteislauluina Sininen ja valkoinen sekä Jokainen ihminen on laulun arvoinen

Juontaja Timo Jelekäinen esittelei lyhyesti Korson Kyläpäivän idean ja 36 toimijan teltat. Hovinarri Bändi soitti rokahtavaa musiikkia lapsille ja lasten mielisille. Juhlat jatkuivat teltoilla.

Nuorten Musanyyttärit ja RAP konsertti järjestettiin Lumo salissa. Räppäri Ares valloitti kuulijoiden sydämet.

Korson Kyläpäivän järjestävät Korson Kyläneuvosto yhteistyössä Korso-Seuran sekä yli 35 korsolaisen järjestön ja yhteisön kanssa. Tapahtuma on parina viime vuonna kerännyt paikan päälle noin 1000 korsolaista.


TULE MUKAAN järjestämään
Korson Kyläpäivää
la 31.8.2024 klo 12 - 15

PS.

ILMOITA JÄRJESTÖ TAI SEURA TAI TOIMINTA KORSON KYLÄPÄIVÄÄN 2024  


EU VAALIEN 2024 TULOS JA PAIKAT

Euroopan parlamentin vaalit Suomessa voitti Kokoomus, toisena Vasemmistoliitto ja kolmantena SDP.  Äänioikeutettuja vaalissa oli 4,5 miljoonaa, hyväksyttyjä ääniä noin 1,8 miljoonaa. Äänestysprosentti Suomessa asuvilla oli 42,4, %. 

Tässä on vaalien virallinen tulos ja paikkajakauma. Läpimenneiden ja muiden ehdokkaiden nimet ja äänimäärät katso YLEn Eurovaalien tulospalvelu https://vaalit.yle.fi/epv2024/tulospalvelu/fi/ . 

VAALIEN TULOS


VAALIEN PAIKKAJAKAUMA SUOMESSA


EUROOPAN PARLAMENTIN PAIKKAJAKO 2024

Lisätietoja 
https://results.elections.europa.eu/fi/ 


EUROVAALIT SU 9.6.2024 klo 9 - 20
Tiesitkö?
Mitä Euroopan parlamentti tekee ja miksi vaaleissa kannattaa äänestää? Kuntaliiton selvityksen mukaan 45 prosenttia kuntien päätöksistä juontaa juurensa EU:hun. Tyypillinen päätösasia, jolla on suora yhteys EU-säädöksiin, on hankintapäätös tai kaavoituspäätös.
Lisätietoa vaalijärjestelyistä Vantaalla: vantaa.fi/vaalit
- Lisätietoa europarlamenttivaaleista: vaalit.fi 

KORSON ÄÄNESTYSPAIKAT



Korson Kyläpäivä 2024
Toinen valmistelukokous ti 21.5. klo 19 asukastila, Korsontie 2. 

Korson Kyläpäivä järjestetään taas lauantaina 31.8.2023 klo 12-15 Lumon edustalla Urpiaisentie 14. Valmistelut aloitettiin tiistaina 7.5.2024 klo 18 Korson asukastilassa, ja toinen valmistelukokous pidetään ti 21.5. klo 10 asukastilassa Korsontie 2, 2. krs. käynti radan puolelta. 

TERVETULOA MUKAAN JÄRJESTÄMÄÄN 
KORSON KYLÄPÄIVÄÄ!

Jo perinteeksi muodostuneessa Korson Kyläpäivässä la 31.8.2024 korsolaiset urheiluseurat, järjestöt, yhdistykset, puolueet, kuorot ja muut toimijat esittelivät korsolaisille omaa toimintaansa ja uusia harrastusmahdollisuuksia Lumon edustalla klo 12 - 15.

Korson Kyläpäivän järjestävät Korson Kyläneuvosto yhteistyössä Korso-Seuran sekä yli 35 korsolaisen järjestön ja yhteisön kanssa.  Tapahtuma on parina viime vuonna kerännyt paikan päälle noin 1000 korsolaista.

ILMOITA OMA JÄRJESTÖSI MUKAAN KYLÄPÄIVÄÄN! 


KORSON HYVINVOINTIALUEFOORUMI
ti 23.4.2024 klo 18 Lumon Villiankka

Korsossa järjestettiin tiistaina 23.4.2024 klo 18 Lumon Villiankassa Korson hyvinvointialuefoorumi – missä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö virkamiehineen kertoi palveluista, rahoituksen riittävyydestä, hyvinvointialueen ruusuista ja risuista. Tilaisuuteen osallistui 82 korsolaista - ja kysymyksiä riitti.



Johtaja Timo Aronkytö kertoi että Korsolla menee sote puolella suhteellisen hyvin. Terveysasema ei ole uhattuna, lääkärivirat on täytettynä, hoitoon pääsee kohtuuajalla. Tulevaisuudessa palveluiden taso voi vaarantua, koska valtion antama rahoitusapu ei ole riittävää.  Talous oli 2023 miinuksella 100 miljoonaa euroa ja sama miinus toteutunee 2024. Velkaa kertyy ja sitä pitää tulevaisuudessa hoitaa pyrkien kuitenkin säilyttämään peruspalveluiden taso.  Sosiaalipalveluissa ei ole riittävästi rahaa ennaltaehkäisevään työhön, mitä Aronkytö piti puutteena. Pelastuspalveluissa sen sijaan näyttää hyvältä, Korsoon rakennetaan lähivuosina pelastuspalveluiden uusi valmiusasema vastaamaan paloturvallisuudesta sekä ambulanssitoiminnasta. 

Korson terveysaseman ylilääkäri Maarika Metsätähti valloitti kuulijoiden sydämet asiantuntevalla ja empaattisella esityksellään kertoen lääkäritilanteen olevan Korsossa hyvä 10 oman vakituisen lääkärin ansiosta. Hänen aloittaessa työnsä lääkäreitä oli neljä kappaletta. Metsätähti varasi Keravalta Korsoon yhden vanhemman kouluttajalääkärin ja sai siten nuoret lääkärinalut pätevöitymään yleislääkäreinä Korson terveysasemalla.  Palveluiden taso parani huomattavasti. 

Kirsi Peltonen kertoi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen osallisuusohjelmasta. 
Vaken tehtäväaluepäällikkö Marja Veikkolainen vastasi myös korsolaisten kysymyksiin.  Juontajana toimi eläväiseen tyyliinsä Tapani Mäkinen

Tilaisuuden järjestivät Korson Kyläneuvosto ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta. 


Korson terveyspalveluista ei vastaa enää Vantaan kaupunki, vaan  hyvinvointialue.  Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloitti toimintansa viime vuoden tammikuussa.  Yli vuosi on kulunut – ja nyt voidaan kysyä, miten palvelut pelaavat?



OSALLISTUVAN BUDJETOINNIN ÄÄNESTYS VANTAALLA NYT

Vantaan osallistuvan budjetoinnin äänestys järjestetään 1.-21.4.2024. Äänioikeutettuja ovat kaikki Vantaalla asuvat 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.

Äänestämistä varten sinun on kirjauduttava sisään. Voit kirjautua palveluun sivun oikeasta yläkulmasta sähköpostilla, Google- tai Facebook-tunnuksella. Jos tarvitset tukea äänestykseen, voit tutustua kuvalliseen äänestysohjeeseen tai olla yhteydessä Vantaan digitukeen.

Valitse suuralue ja äänestä

Voit äänestää vain yhdellä alueella. Sinun on mahdollista äänestää useita ideoita, kunhan ne mahtuvat alueen budjettiin. Jos haluat vaihtaa aluetta, sinun on tyhjennettävä äänet.

Huom! Ääniä ei tarvitse vahvistaa erikseen. Annetut äänet voi tarkistaa äänestetyt-välilehdeltä. Voit muuttaa valintojasi 21.4.2024 asti. Valintasi tallentuvat automaattisesti tämän jälkeen.
KORSON SUURALUEEN ALOITTEET ÄÄNESTYKSESSÄ NYT
– YHTEENSÄ 41 KPL valittu https://osallistuvavantaa.fi/p/8fs7gw8xyl74 


KORSON MARKKINAT VIIKONLOPPUNA

Korson maalaismarkkinoilla riittää vilinää. Erilaisten herkkujen lisäksi on tavattavissa myös poliittisten puolueitten teltoilla korsolaisia ja vantaalaisia päättäjiä, niin kaupunginvaltuuston, hyvinvointialuevaltuuston monien lautakuntien sekä myös eduskunnan päättäjiä sekä europarlamentaarikko ehdokkaita.

Markkinahumua vielä sunnuntaina 17.3.2024 klo 10 - 16.

 

Kuva Markus Wennäkoski


KORSON KYLÄNEUVOSTON VUODEN ENSIMMÄINEN YLEISKOKOUS TI 27.2.2024 JA KAKKUKAHVIT

Korson Kyläneuvoston vuoden ensimmäinen yleiskokous pidettiin ti 27.2.2024 klo 18.30 Korson asukastilassa Korsontie 2, 2, krs. sekä verkossa.  Kahvitarjoilu alkoi klo 18.  Tarjolla oli myös KAKKUA Korson Kyläneuvoston 3 v. juhlan kunniaksi. 

Asialistalla oli Korson Kyläneuvoston toimintakertomus 2023 , vuoden 2024 toimintasuunnitelma, uudet aloitteet sekä työryhmän valinta valmistelemaan Korson hyvinvointialuefoorumia 23.4.2023 Lumossa. Vantaan ja Keravan hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö virkamiehineen selvittää tuolloin hyvinvointialueen tilannetta, toimintaa, terveyspalveluita, taloutta ja vastaa korsolaisten kysymyksiin.  

TERVETULOA
OSALLISTUMAAN JA VAIKUTTAMAAN KORSOSSA - Liity Korson Kyläneuvoston jäseneksi verkossa https://www.korsonkylaneuvosto.fi/tietoa-meista/ .  Kyläneuvostossa on 179 korsolaista jäsentä. Jäsenillä ei ole jäsenmaksua. 


KORSON KYLÄNEUVOSTO JUHLI KOLME VUOTISTA TAIVALTAAN SYNTTÄRIKAKULLA


KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 2-2024

Uutiskirjeen aiheita ovat

- KORSON KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUS ja 3v. synttärikahvit ti 27.2.2024 klo 18 asukastila- Korson hyvinvointialuefoorumi järjestetään 23.4. klo 18 Lumossa
- KORSON KYLÄNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2023 ja toimintasuunnitelma 2024
- Tee aloite
- Demokratian tila maailmalla
Democracy Index 2023
- Korson Kyläneuvoston uusi toimitus 2024
- Vantaa 50-vuotisjuhla 1974 - 2024

ANTOISIA LUKUHETKIÄ 
Lue Korson Kyläneuvoston Uutiskirje 2-2024


Alexander Stubb on
Suomen uusi presidentti


Lähde YLEn tulospalvelu


PRESIDENTIN VAALI - STUBB JA HAAVISTO JATKOON


ENSIMMÄISEN KIERROKSEN TULOKSET
Ensimmäisen kierroksen voittajat Aleksander Stubb ja Pekka Haavisto selvisivät presidentinvaalin toiselle kierrokselle. 


PRESIDENTIN VAALIN TULOS


lähde YLEN verkkosivut https://yle.fi/a/74-20071753 .

*****************************************************

Suomen presidentinvaalien toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntaina 11.2.2024.


ENNAKKO ÄÄNESTYS ALKAA KESKIVIIKKONA 31.1.2023 JA VAALIPÄIVÄ ON SUNNUNTAI 11.2.2024 .
Toisen kierroksen viikon mittainen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 31.1.–6.2.2024 ja Korsossa voi ennakkoon äänestää mm. Lumossa.

Vaalipäivänä su 11.2.2024 äänestyspaikat ovat auki klo 9.00–20.00.

Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi – myös ajokortti käy. 

KORSON ÄÄNESTYSPAIKAT su 11.2.2024
403 Kulomäki - Kulomäen koulun opetuspiste - Maauuninpolku 3
404 Korso - Ruusuvuoren koulu - Kisatie 21
405 Vierumäki - Vierumäen koulu . Lehmustontie 9
406 Leppäkorpi - Leppäkorven koulu - Korpikontiontie 5
407 Metsola - Leppäkorven koulu - Korpikontiontie 5
408 Otava - Metsolanmäen päiväkoti - Soopelipolku 4
409 Matari - Matarin päiväkoti - Ajomiehenkuja 11
410 Mikkola - Mikkolan koulu / Vega - Venuksentie 2
411 Nikinmäki - Nikinmäen opetuspiste - Perhotie 27 


LISTÄTIETOA PRESIDENTIN VAALEISTA MYÖS OIKEUSMINISTERIÖN VAALIT-SIVUSTOLLA .


KORSON JOULUPOLKU 2023

Ankkapuistossa su 17.12.2023 klo 15–18

Tarjolla oli mehua, Glögiä, Iloisin Joulukuusi kilpailu, Seimi ja joulunäytelmä, Tiernapojat, Nokipannukahvit ja nuotiomakkaraa, Tonttuniemen onginta, Koira-ajelua,  Poniratsastus, Makkaragrilli ja Marttojen Joulupuuroa sekä Korson SPR.

Korson perinteinen Joulupolku kokosi jälleen arviolta  noin 4000 - 5000 kävijää.  Tungosta riitti. 

Korson Kyläneuvosto tilasi Markus Wennäkoskelta valokuvia Joulupolusta.  Kuvat löytyvät osoitteesta 

https://www.dropbox.com/scl/fo/p3kg5hr8fewwo1a8zw8hc/h?rlkey=z9qtdjk9qui4lcbgwajxkm5x7&dl=0 

Joulupolun toteuttivat Korso-Seura sekä korsolaiset yhteisöt ja yksityishenkilöt Vantaan kaupungin tuella. 

Korson Kyläneuvosto toivottaa kuvien myötä Hyvää Joulua kaikille upean Joulupolun rakentajille ja joulupolkua kiertäneille!




Korson kaavarunkoa voi kommentoida 4.1.2024 asti

Kaavarungon lisäksi esitellään Korson suuralueen ajankohtaisia asemakaavoja. Asukastilaisuus järjestetään Monitoimikeskus Lumossa, osoitteessa Urpiaisentie 14. Kaavarungosta voi kertoa mielipiteensä 4.1. asti.

Kaavarunko on nähtävillä ja siitä voi kertoa mielipiteensä 4.1.2024 saakka. Mielipiteet lähetetään kirjallisina sähköpostitse osoitteeseen
kirjaamo@vantaa.fi tai osoitteeseen Vantaan kaupunki, Kirjaamo, PL 1100, 01030 Vantaan kaupunki. Tutustu Korson kaavarunkoon kaavasivulla. 

Kaavarunko on suunnitelma, jossa hahmotellaan, minne ja kuinka paljon alueelle voidaan suunnitella uusia liiketiloja, julkisia palveluita, puistoalueita ja uusia kulkuväyliä, sekä miten liikenne ja pysäköinti alueella järjestetään. 

Toisin kuin yleiskaava ja asemakaavat, kaavarunko ei ole lainvoimainen asiakirja, eikä sen perusteella voida vielä rakentaa mitään. Varsinaiset lainvoimaiset kaavoituspäätökset tehdään myöhemmin, alueelle laadittavissa useissa asemakaavoissa. Asemakaavoja laaditaan jatkossa kaavarungon esittämiä periaatteita hyödyntäen.

Kaavarunkoa valmisteltaessa järjestettiin vuodenvaihteessa 2022–2023 asukaskysely asukkaiden toiveista alueen kehittämiseksi. Kyselyyn vastasi noin 1050 henkilöä, joista noin 450 oli vastannut kaikkiin kyselyn kysymyksiin.  Kyselyvastauksissa toivottiin kehitettävän erityisesti keskustan aluetta, jossa on huonokuntoisia rakennuksia. Alueelle toivottiin muun muassa lisää kahviloita ja ajanviettopaikkoja. Myös niin kutsutulle Toyotan alueelle, joka sijaitsee radan vieressä Peltomyyränkujan pohjoispuolella, toivottiin jotakin uutta.

Asukaskyselyn lisäksi järjestettiin maaliskuussa 2023 asukasilta sekä yritysfoorumi, jossa esiteltiin eri vaihtoehtoja Korson kehittämiseksi ja kuultiin asukkaiden sekä yrittäjien mielipiteitä. Asukkaiden mielipiteet on huomioitu nyt valmistuneen kaavarunkoluonnoksen laadinnassa.

Nähtävillä olon aikana saatujen mielipiteiden perusteella kaavarunkoon tehdään mahdollisesti tarvittavat muutokset, minkä jälkeen lopullinen versio kaavarungosta menee kaupunkiympäristölautakunnan ja kaupungin hallituksen hyväksyttäväksi.

Lisätietoja:

asemakaava-arkkitehti Mikel Aizpuru, 050 302 9410, mikel.aizpuru@vantaa.fi



KORSOSSA MAKSUTON YHTEISÖAAMIAINEN JOKA PERJANTAI ASUKASTILASSA

Yhteisöaamupala on tarjolla korsolaisille Korson asukastilassa Korsontie 2, 2.krs
joka perjantai klo  10-12.

Aamianen on maksuton. Aamiainen valmistetaan Yhteisen Pöydän hävikkiruoasta.

Yhteisöaamiainen tarjotaan paikan päällä syötäväksi ja samalla voi tutustua uusiin korsolaisiin ystäviin. 

Yhteisöaamiaisen järjestää Vantaan kaupungin Korson osallisuustyö.


LÄMPIMÄSTI TERVETULOA


Korsolaisten ideoille tarjolla
150 000 euroa

Vantaan kaupunki aloittaa tänä vuonna koko Vantaalle kohdistuvan osallistuvan budjetoinnin. Kaupunki jakaa asukkaiden uusien ideoitten toteuttamiseen 2024 rahaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Korson suuralueen osuus on 150 000 euroa.

Osallistuva budjetointi alkoi jo 1989 Porto Alegren kaupungissa Brasiliassa. Kaupunginisät halusivat jakaa suoraa rahaa asukkaiden omien ideoitten toteuttamiseen. Toimintamalli levisi 2000-luvulla vähitellen Eurooppaan Espanjan, Ranskan ja Islannin kautta. Helsinki aloitti osallistuvan budjetoinnin kokeilut ensi kertaa vuonna 2012, koko Helsinkiä koskevana osallistuva budjetointi alkoi viitisen vuotta sitten.

Osallistuva budjetointi Korsossa

Osallistuva budjetointi Vantaalla ja Korsossa toteutetaan neljässä vaiheessa:

1. IDEOINTI 1.11. – 30.11.2023

Kaupunkilaiset voivat esittää ideansa marraskuun 2023 kuluessa verkossa osoitteessa osallistuvavantaa.fi.

2. KÄSITTELY 1.12. 2023 – 31.3.2024

Kaupungin asiantuntijat valmistelevat kriteerit täyttävistä ideoista aloitteita ja toimintaehdotuksia.

3. ÄÄNESTYS 1.4.-21.4.2024

Äänestysvaiheessa myös korsolaiset saavat äänestää aloitteista ja voittaneet ehdotukset menevät Vantaan kaupungin toteutettaviksi.

4. YHTEISKEHITTÄMINEN 2.5. – 30.6.2024

Voittaneet ideat valmistellaan ja budjetoidaan vielä toteuttamiskelpoisiksi. Yhteiskehittämisessä asukkaat ja asiantuntijat laativat yhdessä hankkeista tarkemman suunnitelman. Osallistua voi verkossa ja kasvokkain.

Vantaan kaupunki on sitoutunut TOTEUTTAMAAN voittaneet ideat vuoden 2024–2025 kuluessa. 


Marraskuu aikaa jättää idea Korson kehittämiseksi

Miten Korsoon saadaan lisää viihtyisyyttä? Mikä lisäisi asukkaiden hyvinvointia, elämäniloa tai yhteisöllisyyttä? Tarvitaanko lisää istutuksia ja vehreämpää lähiluontoa? Puuttuuko alueelta liikkumismahdollisuuksia tai leikkivälineitä? Kaipaatko lisää kulttuurielämyksiä ja taidetta? Voit ehdottaa myös tapahtumia, kursseja, yhteisöllistä tekemistä, talkoita tai vaikka toimenpiteitä yksinäisyyden vähentämiseksi.

Voit ideoida yksin tai vaikka kerätä naapuruston tai harrastusporukan ideoimaan yhdessä!

Kaupunki järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa myös ideatyöpajoja eri puolilla Vantaata.

Jätä ideasi!

Korson idean jättäminen

Alkaa: 1. marrask. 2023 klo 0.00

Päättyy: 30. marrask. 2023 klo 23.59

Siirry kyselyyn

Tässä kyselyssä voit jättää oman ideasi Korson kehittämiseksi. 

Kriteerit ideoille

• Ideat voivat liittyä viihtyisyyteen, asukkaiden hyvinvointiin tai muulla tavoin lisätä elämäniloa ja yhteisöllisyyttä Vantaalla.

• Idean tulee liittyä kaupungin toimintaan tai kaupungin hallinnoimaan kohteeseen.

• Idea voi olla toimintaa tai muutos ympäristöön.

• Idean kustannukset ovat maksimissaan 100 000 €. Idean ylläpitokustannusten tulee olla kohtuullisia.

• Idean on oltava toteutettavissa kahden kalenterivuoden aikana.

• Idean tulee olla lainmukainen ja täyttää turvallisuusvaatimukset.

• Idean ei tule kohdistua normaaliin kunnossapitoon.

Osallistuvan budjetoinnin Ideatyöpaja Korson asukastilan yhteisöaamiaisella osoitteessa Korsontie 2 perjantaina 10. marraskuuta 2023 klo 10:00 - 12:00. Korsolaiset toimijat voivat järjestää myös omia ideatyöpajojaan.

Lisätietoja verkossa https://osallistuvavantaa.fi  sekä www.korsonkylaneuvosto.fi  .

Video osallistuvasta budjetoinnista Vantaalla https://osallistuvavantaa.fi/p/8fs7gw8xyl74 



VANTAAN JÄRJESTÖFOORUMI KAUPUNGINTALOLLA 12.10.2023

Vantaan kaupunginvaltuuston saliin kokoontui satapäinen järjestöaktiivien joukko. Tilaisuudessa kuultiin alustukset Vantaan 50 -vuotisjuhlavuodesta ja sen  järjestöavustuksista, uudesta koko Vantaalle ulottuvasta osallistuvasta budjetoinnista sekä järjestöille suunnatusta uudesta avustusten hakujärjestelmästä. Uuden hakujärjestelmän hankala käytettävyys herätti kritiikkiä. 

Järjestöpaneelissa, johon myös Vantaan uusi kaupunginjohtaja Pekka Timonen osallistui, keskusteltiin järjestöjen ja kaupungin yhteistyöstä. Timonen näki että järjestöjen merkitys ja tärkeys vain kasvaa tulevaisuudessa kaupungin toiminnalle.  

Paneelikeskustelun jälkeen siirryttiin työpajatyöskentelyyn, jonka teemoina olivat kaupungin tarjoamat mahdollisuudet järjestöille, järjestötilat sekä osallistuva budjetointi. 


Korson Kyläneuvoston yleiskokous 4 - 2023 pidettiin
ti 26.9. klo 18.30 Korson asukastilassa ja verkossa

Pöytäkirjassa mm.
- Neljä uutta aloitetta nrot 18 - 21, https://www.korsonkylaneuvosto.fi/aloitteet/
- Korson Kyläpäivän 2.9.2023 palaute
- Korson keskustan uudistamisen kaavarunko
- Hyvinvointialuefoorumi Korsossa marraskuussa
- Korson Kyläneuvoston syksyn 2023 tapahtumia

Kokouksen päätökset näet pöytäkirjasta tämän sivuston kohdasta KOKOUKSET



KORSON KYLÄPÄIVÄN TAIDENÄYTTELY JATKUU SYYSKUUN LOPPUUN VERKOSSA 

Korsolaisia on aktiiveina Psykologien Sosiaalinen Vastuu (PSV) ry:ssä, Arabikansojen ystävyysseurassa (AKYS) ja Vantaan rauhanpuolustajissa. Solidaarisuustyössä yhteistyökumppanina on palestiinalainen järjestö Beit Atfal Assumoud Libanonissa. Maalaukset on tehty tämän järjestön pakolaisleiri Mar Eliasin toimintakeskuksessa. Sirkku Kivistö tapasi nuoret maalarit 2020 leirissä ja toi heidän omakuva-teoksensa Suomeen. 

Näyttely käynnistyi monitoimikeskus Lumossa Korson kyläpäivänä 2.9.2023 päättyi  22.9.2023. Vieraskirjaan tuli 78 nimeä. Kommentti: "Oli kiva näyttely. Tämä oli jotain uutta. Jäi hyvä tunne tästä". Monta hyvää keskustelua syntyi ja kysymyksiä esitettiin näyttelyn esittelyhetkissä. Kiitos kaikille kävijöille, somessa ja Korson kyläneuvoston sivuilla asiaa seuranneille.

Kuvataidekerholle on tullut 100 euron lahjoitus, kiitos siitä. Keräys jatkuu vielä syyskuun loppuun saakka: PSV FI33 8000 1900 7035 30, viitenumero 2396. Keräyslupa poliisilta RA/2020/1295. Järjestäjinä olivat Korson kyläneuvoston ohella Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry, Arabikansojen ystävyysseura ry ja Vantaan rauhanpuolustajat ry.

 Millainen tilanne identiteettiään kolme vuotta sitten pohtineilla tytöillä on nyt? Sirkku Kivistö kertoo heidän kuulumisistaan aina pyydettäessä (puh 0400 457 493, Sirkku.Kivisto@gmail.com)



Korson keskustan kaavarunko tarkastelee
Korson keskustan kehitystä vuoteen 2050 saakka


Kaavarunko ohjaa alueen kasvua noin 100 000 kem² asuinrakentamiseen eli 2 000 uuteen asukkaaseen asti. Keskusta-alueen tiivistäminen toisi alueelle uusia työpaikkoja ja palveluita. Uusi rakentaminen osoitetaan etenkin radan varren vajaakäyttöisille tai rakentamattomille alueille sekä keskustan länsipuolelle. Oleva viheralue- ja kävelyverkosto säilytetään ja sitä vahvistetaan.

Kaavarungon suunnittelualue on kooltaan noin 58 hehtaaria.
Se kattaa kävellen saavutettavia kortteleita Korson aseman ympäristössä. Kaavarunkoalue rajautuu lännessä Ankkapuistoon, etelässä Kulomäentiehen ja idässä Otavantiehen. Pohjoisessa kaavarunkoalue päättyy Toyotan tehdasalueeseen ja radan varren teollisiin kortteleihin.

KAAVARUNKO OLI TIISTAINA 19.9.2023  kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa käsiteltävänä.

LUE asian esittelyteksti.
LUE Korson keskustan kaavarunko 19.9.2023


KOKO VANTAA - MYÖS KORSO - MUKAAN OSALLISTUVAAN BUDJETOINTIIN 

Osallistuva budjetointi laajenee Vantaalla kaupunkitasoiseksi vuoden 2023 aikana. Loppuvuodesta 2023 asukkaat kaikkialla Vantaalla pääsevät ideoimaan, miten he haluavat kehittää omaa lähiympäristöään tai kaupungin palveluita.

Vantaan osallistuvan budjetoinnin rahoitus on 1,2 miljoonaa euroa. Raha jakautuu Vantaan seitsemälle suuralueelle Aviapolis, Hakunila, Kivistö, Koivukylä, Korso, Myyrmäki ja Tikkurila asukasluvun mukaan.

Vantaan osallistuvan budjetoinnin aikataulu

1.-30.11.2023 Ideointi 
1.12.–31.3.2024 Käsittely
1.4.-21.4.2024 Äänestys
2.5.–30.6.2024 Yhteiskehittäminen
Kesä 2024-joulukuu 2025 hankkeiden toteutus

LUE LISÄÄ 



Perjantaina 15.9.2023 vietettiin kansainvälistä demokratiapäivää

YK:n yleiskokous julisti vuonna 2007 syyskuun 15. päivän kansainväliseksi demokratiapäiväksi. Päivän tarkoitus on muistuttaa päättäjiä ja jokaista yksittäistä ihmistä demokratian tärkeydestä.

Tänä päivänä demokratian tila on uhatumpi kuin ehkä koskaan. Kansalaisten osallistumisoikeuksia, sanan- ja mielipiteenvapautta sekä toimittajien työtä haastetaan aiempaa voimallisemmin.

Demokraattisissa yhteiskunnissa valta jakautuu ja kansalaiset voivat osallistuva poliittisen päätöksentekoon, jokaisella on halutessaan mahdollisuus ottaa osaa yhteiskunnalliseen toimintaan ja asettua ehdolle vaaleissa.

Sananvapaus on demokratiassa perustavanlaatuinen ihmisoikeus, se on myös kirjattu ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 19. artiklaan. Tästä huolimatta sanan- ja mielipiteen vapaus kapenee monin paikoin.

LUE LISÄÄ YK-LIITON SIVUILTA tai suoraan YK:n sivuilta.


Lue lisää demokratiaselonteoista keväältä 2023 !


MIKKOLAN KYLÄPÄIVÄSSÄ la 9.9.2023 RIITTI TOHINAA

Mikkolan koulun vanhempainyhdistys ja Vantaan kaupungin yhteisötyöntekijä Mirja Varjorannan (kuva 1)  johdolla organisoivat yhdessä Mikkolan Kyläjuhlan la 9.9.2023 klo 11-14. Paikalla oli toista tuhatta kaupunkilaista lähinnä lapsia ja lasten vanhempia, nuoria ja Mikkolan asukkaita. 

Meno oli railakasta. Luokkien vanhemmat myivät arpoja, kahvia ja herkullisia mokkapaloja ja keräsivät siten rahaa luokkien virkistystoimintaan. Vantaan kaupungin teltalla mainostettiin Mikkolan asukastilan joka torstain klo 10-12 ilmaista yhteisöaamiaista, Korson kirkko oli myös paikalla samaten muutama yrittäjä. Soppatykki.fi jakoi ilmaista hernekeittoa juhlavieraille ja soittolavalla esiintyi koulun omia bändejä sekä pari kokeneempaa musiikkiporukkaa. 

Aurinko paistoi ja koko Mikkola säteili. Onnittelut järjestäjille. 



Mahdolliset lahjoitukset Mar Elias -leirin kuvataidekerholle: 
Psykologien Sosiaalinen Vastuu
FI33 8000 1900 7035 30
Viite 2396 Keräyslupa RA/2020/1295 Poliisihallitukselta 22.10.2020

Lämpimät kiitokset!

Näyttelyn järjestäjät:

Psykologien Sosiaalinen Vastuu 
Arabikansojen ystävyysseura
Vantaan rauhanpuolustajat
Korson kyläneuvosto




KORSON KYLÄPÄIVÄ
LAUANTAINA 2.9.2023 klo 12 - 15

Korson Kyläpäivässä Lumon edustalla la 2.9.2023 korsolaiset urheiluseurat, järjestöt, yhdistykset, kuorot ja muut toimijat esittelivät korsolaisille omaa toimintaansa ja uusia harrastusmahdollisuuksia klo 12 - 15. Mukana oli 35 korsolaista toimijaa ja kolmen tunnin aikana noin 1000 korsolaista vierasta. 

Korsolaisten yhteinen kyläjuhla onnistui pienestä sateen ripsutuksesta huolimatta.  Kyläpäivä avattiin Korson kirkon kellojen soitolle - kuten ennen vanhaan Korson maratoni.  Kirkkoherra Tuomas Antola ei vedellyt kellojen naruista, vaan nykypäivän tyylillä soitti kelloja kännykästään kyläaktiivi Tapani Mäkisen ihmetellessä :)


Kyläpäivän juontajana toimi Kyläneuvoston Markku Naumanen hauskaan tyyliinsä.  Vuoden korsolaiseksi valittu Korso Seuran puheenjohtaja Irja Ruohonen piti  puheen ja kiitteli korsolaisten toimijoiden välistä yhteistyötä.  


Vantaan kaupungin tervehdyksen Korson Kyläpäivään toi Vantaan uusi kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Puheensa jälkeen Timonen ja hänen Elina rouvansa - kuvassa oikealla - viihtyivät Kyläpäivillä pitkään keskustellen korsolaisten kanssa.  Kaupunginjohtaja pariskunnan välissä Vantaan kaupungin Korson yhteisötyöntekijä Mirja Varjoranta. 

Useimpien huolenaihe ja sanoma kaupunginjohtaja Timoselle oli Korson keskustan kehittäminen. "Pistä Pekka toi vanha ränsistynyt keskusta kuntoon" oli korsolaisen Penan viesti uudelle kaupunginjohtajalle. 


Hovinarri bändi esiintyi ja soitti lapsille ja lapsen mielisille omia biisejään.
MLL:n kirpputori Lumon Villiankassa keräsi lapsiperheitä.  


Kyläpäivän yksi herkuista oli Korson Leijonien myymät Votkinsin makkarat.   



Markus Wennäkosken ottamia KORSON KYLÄJUHLAN 2023 KUVIA katso täältä.

KORSON KYLÄNEUVOSTO KIITTÄÄ KAIKKIA KORSON KYLÄJUHLAAN OSALLISTUNEITA JA ERITYISESTI JUHLAN RAKENTAJIA JA LUKUISIA VAPAAEHTOISIA. 


TUNNELMAKUVIA VUODEN 2022 KORSON KYLÄPÄIVÄSTÄ TÄÄLLÄ.

Korson Kyläneuvoston uusi logo ja esite

Korson Kyläneuvosto on saanut oman logon.
Sen on suunnitellut Markus Wennäkoski. 

Korson Kyläneuvosto muodostuu erilaisista palasista, jäseniä on jo 170 korsolaista. 
Kyläneuvoston toimituskin muodostuu eri poliittisten puolueiden valitsemista "palasista". Eri värisinä porukka muodostaa hyvään yhteistyöhön kykenevän toimituksen , joka tekee täysillä työtä Korson hyväksi. 


Kurkkaa myös Markuksen suunnittelema Korson Kyläneuvoston esite.   


Kesäaikaan kun työarjen hässäkkää voi olla vähemmän, niin omaa tietämystä voi pitää yllä keskustelemalla ChatGPT:n kanssa. Tekoäly osaa muutoin myös suomen kieltä. 
Tekoälyn osoite tässä https://chat.openai.com/.

Esitin tekoälylle kysymyksen:
 Paikallisdemokratian kehittämisen tarve Suomessa?

TEKOÄLYN VASTAUS (10 sekuntia)

Suomessa on pitkät perinteet vahvasta paikallisdemokratiasta, mutta siitä huolimatta on olemassa tarve jatkuvasti kehittää ja vahvistaa paikallisdemokraattisia rakenteita. Tässä on muutamia syitä, miksi paikallisdemokratian kehittäminen on tärkeää Suomessa:

Osallistuminen ja kansalaisten vaikutusmahdollisuudet:
Paikallisdemokratian kehittäminen tarjoaa kansalaisille paremmat mahdollisuudet osallistua päätöksentekoon ja vaikuttaa asioihin omassa asuinympäristössään. Se vahvistaa kansalaisten äänen kuulumista ja luo avoimempaa ja osallistavampaa päätöksentekokulttuuria.

Paikallisten tarpeiden huomioiminen:
Paikallisdemokratia antaa mahdollisuuden ottaa paremmin huomioon paikalliset tarpeet, haasteet ja mahdollisuudet päätöksenteossa. Paikallistasolla voidaan tehokkaammin tunnistaa ja käsitellä paikallisia ongelmia sekä suunnitella ja toteuttaa toimenpiteitä niiden ratkaisemiseksi.

Luottamuksen vahvistaminen:
Paikallisdemokratian vahvistaminen voi edistää kansalaisten luottamusta demokraattisiin instituutioihin ja päätöksentekoon. Kun ihmiset kokevat, että heidän äänensä kuullaan ja heillä on vaikutusmahdollisuuksia omassa yhteisössään, se voi lisätä luottamusta paikallisiin päättäjiin ja päätöksentekoprosesseihin.

Innovatiiviset ratkaisut ja yhteisöllisyys:
Paikallisdemokratian vahvistaminen voi kannustaa paikallista innovaatiota ja luovuutta päätöksenteossa. Kun kansalaiset ja eri sidosryhmät osallistuvat aktiivisesti päätöksentekoon, se voi tuoda esiin uusia näkökulmia, ideoita ja ratkaisuja. Paikallisdemokratia voi myös edistää yhteisöllisyyttä ja naapuruussuhteiden vahvistamista.

Hallinnon läpinäkyvyys ja vastuullisuus:
Vahva paikallisdemokratia edistää hallinnon läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta. Avoin päätöksentekoprosessi ja kansalaisten aktiivinen osallistuminen auttavat varmistamaan päätösten perustelujen selkeyden ja päätöksentekijöiden vastuun.

Paikallisdemokratian kehittäminen voi sisältää esimerkiksi osallistuvaa budjetointia, kansalaisfoorumeita, avoimia kuulemistilaisuuksia, sähköisiä osallistumismahdollisuuksia ja tiedonkulun parantamista. Tavoitteena on vahvistaa kansalaisten osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia päätöksenteossa sekä lisätä demokraattista toimintakulttuuria paikallisella tasolla.

:)

HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE KORSOLAISILLE


t.  päätoimittaja Ari Tammi  ja Korson Kyläneuvoston toimitus


Tiedätkö miten voit vaikuttaa kaupunkisuunnitteluun?

Vantaan kehittymistä ohjaa kaupunkisuunnittelu, jonka lopputuloksena päätetään, minne rakennetaan esimerkiksi uudet päiväkodit, puistot ja asunnot. Ratkaisuihin voivat vaikuttaa myös asukkaat - osallistu sinäkin!

KATSO
KAUPUNKISUUNNITTELUN VIDEO
JA VAIKUTA VANTAAN KEHITTÄMISEEN!


KORSON KYLÄNEUVOSTON SITRALAB4 HANKE PÄÄTTYI
- LUE LOPPURAPORTTI


Korson Kyläneuvoston toimitus sai olla mukana Sitran demokratiahankkeessa viime syksystä toukokuun loppuun 2023. Hankkeen aikana Kyläneuvoston toiminta vahvistui, verkostoyhteistyö tiivistyi, ja toteutettiin muun muassa kolme yhteisöfoorumia Korson asukasfoorumi 21.11.2022, Korson Yritysfoorumi 1.3.2023 sekä Korson vaalipaneeli 21.3.2023. Lisäksi järjestettiin kuusi iltaa kestänyt Vaikuttamistaitojen kurssi yhteistyössä Lumon kirjaston kanssa. Samaten osallistuttiin joulupolun toteuttamiseen sekä aloitettiin vuoden 2023 Korson Kyläpäivän la 2.9. valmistelut.  

Korson Kyläneuvoston 5 min video METSOLANTORIN PORTAAT julkaistiin SitraLab 21.4. demokratiapäivän videon yhteydessä. Katso video, mikä alkaa kohdasta 6 min 35 sek. KATSO VIDEO 

Mitä kaikkea muuta hankkeen aikana tapahtui - lue Sitran hankkeen päätösraportista. 



Korson Kyläneuvoston yhteistyössä korsolaisten järjestöjen kanssa organisoima Korson Kyläpäivä la 2.9.2022. Seuraava Kyläpäivä järjestetään la 3.9.2023.  


YHTEISLAULU ONNISTUI ANKKAPUISTOSSA 7.6.2023 

Korson Mieslaulajat järjesti Yhteislaulutilaisuuden keskiviikkona 7.6.2023 klo 18:00 Korson Ankkapuistossa. 
Yhteislaulua mieskuoron vauhdittamana harmonikkataitelijan säestyksellä. Tilaisuuteen osallistui noin 50 henkeä sekä mieslaulajien porukka. 




VIDEO KORSON METSOLANTORIN PORTAISTA JULKAISTU

Korson Kyläneuvoston 5 min video METSOLANTORIN PORTAAT  julkaistiin SitraLab 21.4. demokratiapäivän videon yhteydessä. 
Katso video, mikä alkaa kohdasta 6 min 35 sek.
https://www.youtube.com/watch?v=bc6m6oit5XM .

Korson Kyläneuvosto on osallistunut viime syksystä lähtien SitraLab4 demokratian sparrausohjelmaan viiden muun suomalaisen hankkeen kanssa. Viime pe 21.4. esiteltiin näiden hankkeiden tuloksia Kuntalaisten omistajuuden aika -tilaisuudessa verkossa. Kuulijoita ja katsojia oli kiinnostavan aiheen äärellä parhaimmillaan yli 260.

Koko tilaisuuden puolentoista tunnin  tallenteen löydät tapahtuman verkkosivuilta https://www.sitra.fi/tapahtumat/kuntalaisten-omistajuuden-aika/ . 

Mikäli kuntademokratia ja kuntalaisten osallisuus kiinnostaa, voit jatkaa keskustelua Sitra Labin Avoimessa Howspacessa  https://sitra-lab-demokratia.in.howspace.com/infosivu-avoin-kaikille .


METSOLANTORIN PORTAIDEN KORJAUS ALOITETTU

Korson Kyläneuvostolle tehtiin jo kaksi vuotta sitten aloite Metsolantorin portaiden korjaamisesta. Kyläneuvoston yleiskokous hyväksyi aloitteen keväällä 2021 ja lähetti sen Vantaan kaupungille toimenpiteitä varten. Virkamiesten ja Kyläneuvoston tapaamisessa asiaa luvattiin viedä eteenpäin. Tarjouskilpailu osoittautui syksyllä niin kalliiksi että remonttia ei voitu 2022 määrärahoista toteuttaa. Kaupungininsinööri Henry Westlin lupasi että asia viedään 2023 budjettiin. Näin tapahtui ja roudan hellittäessä korjaukset aloitettiin tiistaina 18.4.2023.

Demokratia siis toimii - vaikka joskus hitaastikin. Kiitos aloitteesta ja yli 132 korsolaisen allekirjoituksesta addressit.comissa. 
Katso seikkaperäinen selostus. 

KIITOS myös Vantaan kaupungille ja sen asiaan tarttuneille virkamiehille korsolaisten asian kuulemisesta. 


FOTO Tiina Kivistö

Jorma Laurosen
postaus Facebookin Korso ryhmässä sai parissa päivässä yli 400 peukkua ja 42 kommenttia taakseen. 



HALUATKO VAIKUTTAJAKSI?

Korson Kyläneuvosto järjestää yhteistyössä Lumon kirjaston kanssa Vaikuttamistaitojen kurssin. 
Kuusi iltaa huhti-toukokuussa. Vaikuttamista tarkastellaan ja opetellaan kolmen kulman MEDIAN,  DEMOKRATIAN JA LOBBAUKSEN avulla. 


VI.
TAIDE MUUTTAA MAAILMAA
- Vaikuttamistaidot to 25.5.2023 klo 18 LUMO


Vaikuttamistaitojen kevään kurssien viimeinen luento kuultiin Lumon Villiankassa torstaina 25.5. klo 18-19.30 . 

Teemana oli:

Taide muuttaa maailmaa.  - 
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen taiteen ja taideaktivismin keinoin 

Luennoitsija Hanna Pulkkinen toimii Kansalaisfoorumissa koulutussuunnittelijana. Hän on koulutukseltaan kuvataidekasvattaja ja draamakasvattaja (FM, TaM) ja on kiinnostunut taiteen hyödyntämisestä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa sekä taiteen kokonaisvaltaisista vaikutuksista ihmisen elämään. Tilaisuuden järjesti Korson Kyläneuvosto. Taiteen käytöstä mielen osoittamiseen ja vaikuttamiseen keskusteltiin vilkkaasti. 

Hannan alustus julkaistaan ensi viikolla Kyläneuvoston sivuilla. 


III. 
HALUATKO SOME VAIKUTTAJAKSI?
Torstai 20.4. klo 18 Lumon Villiankka

Sosiaalisen median merkitys on räjähtänyt viimeisen 10 vuoden aikana.

Mutta miten hyvin tunnemme somea? Tilastojen mukaan:

  • YouTubella on Suomessa 4,6 miljoonaa käyttäjää,

  • Facebookilla 2,4 miljoonaa käyttäjää,
  • Instagramilla 2,3 miljoonaa käyttäjää,
  • Twitterillä 1,5 miljoonaa käyttäjää ja
  • TikTokilla 1,4 miljoonaa käyttäjää.

Tiedämmekö, miten nämä alustat eroavat toisistaan - puhumattakaan millaiseen vaikuttamiseen eri alustat soveltuvat?

Vaikuttamistaidon kurssin kolmas kerta käsittelee sosiaalista mediaa, asiasta luennoi Tuomas Suihkonen torstaina 20.4 klo 18.00 Lumon Villiankassa!

Luennolle on vapaa pääsy (eikä se maksa mitään)!

Tervetuloa!


II.
Torstaina 13.4. klo 18 Lumon Villiankassa Ydin-lehden päätoimittaja Arja Alho alusti vaikuttamisesta perinteisen median keinoin. 

Lue Arja Alhon kirjoitus demokratian kuihtumisesta ja suoran demokratian tarpeesta Ydin-lehdestä

I.
Ensimmäisellä kerralla 4.4. kansalaisiin vaikuttamisesta puhui Riku Lievonen kansainvälisestä viestintäyrityksestä BCW.
Keskustelu vaikuttamisviestinnästä ja lobbauksesta oli vilkasta. 


MITEN KORSON ASEMAN YMPÄRISTÖÄ PITÄÄ KEHITTÄÄ?

Vastaa kyselyyn Tikkurilan, Korson tai Martinlaakson asemien ympäristöjen kehittämisestä. Kysely on auki 12.-30.4.2023.


Mitä mieltä olet Korson, Tikkurilan tai Martinlaakson asema-alueista?
Onko asema viihtyisä ja turvallinen?

Vantaan kaupunki haluaa kehittää asemaympäristöjä, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin asukkaiden arjen liikkumista. Tämän kyselyn avulla keräämme käyttäjien toiveita ja tarpeita asemien kehittämiseen. Kysely on osa Vantaan kaupungille tehtävää opinnäytetyötä (Metropolia YAMK, Muotoilu), jossa tutkitaan asemien kehittämistä käyttäjien näkökulmasta.


SIIRRY KYSELYYN

Lisätietoja antaa:
Kestävän liikkumisen asiantuntija, Movili Oy
Minna Raatikka minna@movili.fi , 040 5180511

Liikennetietoasiantuntija, Vantaan kaupunki
Suvi Rytkönen suvi.rytkonen@vantaa.fi , 050 3145598


KORSON VAALIPANEELI pidettiin tiistaina 21.3.2023 
Korson Kyläneuvosto järjesti korsolaisten puolueiden kanssa kaikille korsolaisille avoimen ja yhteisen KORSON VAALIPANEELIN Korson asukastilassa ti 21.3.2023 klo 18-20.  
Vaalipaneeliin osallistuivat kansanedustaehdokkaista Jussi Saramo VAS, Jeppe Isberg PS, Eve Rämö VIHREÄT, Jan AxbergKD, Heli Hakala KOK ja Faysal Abdi SDP.  Tilaisuuden juonsi koomikko Risto Koo Järvinen.

Panelistit vastasivat kysymyksiin : 

- Miten parantaisit oppilaiden hyvinvointia ja oppimistuloksia?
- Kun vanhusten määrä ja palvelutarve lisääntyy, miten huolehtisit kotiin tuotavien palvelujen ja laitoshoitopaikkojen riittävyydestä ja palvelujen laadusta?
- Millaisia toimia haluaisit Suomessa tehtävän, jotta ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen pysähtyisivät?
- Juuri aloittaneiden hyvinvointialueiden tehtävänä on huolehtia, että asukkaat saavat oikea-aikaisesti tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelut. 
- Pitäisikö mielestäsi hyvinvointialueiden rahoitusta lisätä/vähentää/pitää ennallaan?

Myös yleisö esitti kysymyksiä koulujen erityisluokista, Lapsen oikeuksien sopimuksesta sekä siitä, kenen oikeasti pitäisi johtaa Suomen ulkopolitiikkaa. Yritysten verotuksen kiristäminen kiihdytti tiukan keskustelun yleisön ja panelistien välillä. 

Korson Kyläneuvoston järjestämään tilaisuuteen osallistui 45 henkeä. 


KORSON YRITYSFOORUMIN KE 1.3. 2023

Lataa Yritysfoorumin kaikki esitykset.
Lisäksi kuvia ja pieni juttu tapahtumasta. 


OSALLISTU KORSOLAISTEN TOIMIJOIDEN KYSELYYN

Korsolaisten aktiivisten toimijoiden kuten seurojen ja yhdistysten jäsenten näkemyksiä pyritään hahmottamaan Korson Kyläneuvoston kyselyllä helmikuussa.

VASTAA KYSELYYN VERKOSSA https://bit.ly/korsonkylaneuvosto  . 

Kysely liittyy SitraLab 4 ja Korson Kyläneuvoston yhteiseen kokeiluun 1.1. - 31.5.2023. 

Sitra on valmentanut Kyläneuvoston edustajia koko viime syksyn. Tämän kevään  viiden kuukauden kokeilu vahvistaa yhteisödemokratiaa Korsossa.

Kokeilun yhtenä päätavoitteena on luoda kaksisuuntainen ja vuorovaikutteinen viestintämalli Korson alueen aktiivisten toimijoiden välille. Toisena päätavoitteena on vahvistaa toimijoiden ja asukkaiden verkostomaista ja matalan kynnyksen osallistumista yhteisten asioiden hoitoon.  



OSALLISTUVA BUDJETOINTI LEVIÄÄ 2023 KAIKKIALLE VANTAALLA


Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen paljasti Meidän Vantaa -osallistuvan budjetoinnin seminaarissa, että Vantaalla osallistuvaa budjetointia toteutetaan tänä ja ensi vuonna 1,2 miljoonalla eurolla. Osallistuvan budjetoinnin toteuttamiselle laaditaan Vantaalla omat periaatteet kevään aikana.

VANTAAN KAUPUNGINJOHTAJA RITVA VILJANEN


Vantaalla asukkaat pääsevät päättämään vuosina 2023-24, mihin käytetään 1,2 miljoonaa euroa. Vantaa antaa Helsingin ja Turun jälkeen kolmanneksi eniten Suomen kaupungeista määrärahaa asukkaiden budjetoitavaksi. Osallistuva budjetointi laajenee kattamaan kaikki kaupungin suuralueet.
Lue LISÄÄ


SITRAN MEGATRENDIT 2023

Mikä on jo muuttunut, miten tämänhetkiset muutokset kytkeytyvät toisiinsa ja mihin on mahdollista vaikuttaa?

Sitran Megatrendit 2023 -katsaus tarjoaa kokonaiskuvan kehityssuunnista, jotka kuvaavat muutoksen laajoja kaaria ja tuovat esiin ympärillämme tällä hetkellä korostuvia ilmiöitä. Megatrendien kautta voi ymmärtää tässä hetkessä tapahtuvia muutoksia ja pohtia, millaista tulevaisuutta haluamme itse olla rakentamassa.

Megatrendit 2023:

1. Luonnon kantokyky murenee

2. Hyvinvoinnin haasteet kasvavat

3. Demokratian kamppailu kovenee

4. Kilpailu digivallasta kiihtyy

5. Talouden perusta rakoilee

Lataa Megatrendit 2023
Katso video Megatrendien esittelystä



KORSON KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUS 1 - 2023
pidettiin ti 24.1. klo 18.30 Korson asukastilassa. 

Asialistalla mm.

- Sitran kokeiluhanke ja Korson Kyläneuvosto 
- Korson Kyläneuvoston Tuki ry
- Kyläneuvoston toimintakertomus 2022 ja toimintasuunnitelma 2023
- Korson yritys- ja toimijafoorumi 1.3.
- Korson keskustan uudistaminen

ja paljon muuta. 
Katso esityslista ja pöytäkirja liitteineen kohdasta KOKOUKSET



Vuoden ensimmäiset Korson yhteisökahvit
juotiin  ma 16.1.2023 klo 16-17.30 Korson asukastilassa 

Paikalla oli korsolaisten järjestöjen ja yhdistysten edustajia. Mukana oli mm. SPR Korso, Korson Eläkkeensaajat, Korson Martat, Korson Leijonat, Korson seurakunta, Korson Kyläneuvosto ja Korso-seura. Keskusteluissa käytiin läpi tulevan kevään eri tahojen päätapahtumia. 

Yhteisökahvit järjesti Vantaan kaupungin asukaspalvelujen Korson ja Koivukylän suuralueiden yhteisötiimi Eija Pulkkinen, Mirja Varjoranta sekä Laura Tuomi


KORSON ASUKASTILA sijaitsee tämän rakennuksen toisessa kerroksessa ja on asukkaiden, järjestöjen ja yhteisöjen käytettävissä.  Osoite Korsontie 2, 2. krs. Käynti radan puolelta talon päästä.  Lue asukastilan varaamisesta lisää Vantaan kaupungin sivuilta


KORSOLAISET TEKIVÄT KYLÄNEUVOSTOLLE 24 ALOITETTA 2022

Korson Kyläneuvostolle saapui vuonna 2022 yhteensä 24 aloitetta, joista Kyläneuvoston yleiskokous hyväksyi eteenpäin lähetettäväksi 13 Vantaan kaupungin virkamiehille.  Aloitteiden sisältöjä ja Vantaan kaupungin vastauksia voit seurata tällä sivustolla kohdasta ALOITTEET.

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 1 -2023
Vuoden ensimmäisessä uutiskirjeessä
- Markus Wennäkosken kuvia Korson Joulupolulta
- seuraava Kyläneuvoston yleiskokous ti 24.1. klo 18.30 asukastilassa
- Korson Kyläneuvosto ja Sitran demokratiahanke
- Korson keskustan uusi runkokaava - OTA KANTAA
- ja paljon muuta.
LATAA JA LUE UUTISKIRJE!


KORSON KYLÄNEUVOSTON TOIMITUS TOIVOTTAA KAIKILLE KORSOLAISILLE  TOIMELIASTA UUTTA VUOTTA 2023

Timo Jelekäinen - Merja-Liisa Vasarainen - Markku Naumanen - Ritva Bäckström - Jan Axberg
           Jussi Järvinen     -      Mira Sten      -        Kati Pajunen        -        Ari Tammi 


KORSON KESKUSTAN KAAVARUNKO ON NYT KOMMENTOITAVANA!

Korson kaavarungon tavoitteena on tehdä kaupunkirakenteellinen ja toiminnallinen suunnitelma. Keskeisiä kysymyksiä ovat ydinkeskustan uudistaminen, palvelujen sijoittuminen, uudet asuinkorttelit keskustassa ja terveysaseman eteläpuolella, sekä 80-luvun rakennettujen kortteleiden täydennysrakentaminen.

Korson kaavarungon tavoitteet voidaan tiivistää neljään teemaan: 
1. Ydinkeskusta ja kävelykeskustan kehittäminen
2. Asuinalueiden tiivistys täydennysrakentamalla
3. Palveluiden ja työpaikkojen kehitys
4. Nykyisten asuinalueiden laajeneminen kaakon sekä koillisen suuntaan.

TUTUSTU KAAVARUNKOON JA KOMMENTOI 13.1.2022 MENNESSÄ .
Mielipiteet ja nettikysely!


KORSON JOULUPOLKU SU 11.12.2022 KLO 15 - 18 ANKKAPUISTOSSA

KATSO MARKUS WENNÄKOSKEN VALOKUVAT JOULUPOLKU TAPAHTUMASTA!


KORSON ASUKASFOORUMISSA KYSYTTIIN JA VASTATTIIN


Vantaan kaupungin Korson asukasfoorumi järjestettiin maanantaina 21.11.2022 Lumossa. Tilaisuus alkoi klo 17.30 kahvittelulla, josta vastasi Korson Veto. Kaikki 100 pullaa menivät ja moni joi pelkän kahvin sekä mehun. KoVe:n Heini Manninen oli tyytyväinen menekkiin. 

Varsinainen asukasilta alkoi upealla pianoesityksellä, Anita Mina soitti Rachmaninovin kuuluisan preludin cis-molli Op. 3 . Illan juontajana toimi Vantaan kaupungin kulttuuripuolen viestintäpäällikkö Lauri Majuri sujuvasti kolmella kielellä :)

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi avauspuheessaan korsolaisille ajankohtaisista asioista ja myös varoitti tulevan talven mahdollisista 2-3 tunnin sähkökatkoksista. Pääviesti oli kuitenkin se, että Korsolla menee suht hyvin ja että korsolaiset luovat yhdessä vahvaa Korso henkeä ja yhteisöllisyyttä.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

 
Aluearkkitehti Mari Jaakonaho esitteli Korson lähiajan rakentamista, kuten Korson päiväkodin sekä Maakotkantie 6 uudisrakentamiskohteita. Hän lupasi myös että Korson ydinkeskustan yleiskaava tulee korsolaisten kommentoitavaksi keväällä 2023 ja tarkoituksena on vihdoinkin aloittaa ränsistyneen Korson keskustan uusiminen. Keskusteluissa ehdotettiin myös pakkolunastuksia, jotta asiaa voitaisiin kiirehtiä, mutta asumisesta ja ympäristöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila ei ehdotuksesta innostunut. Neuvottelemalla ja sopimalla päästään kuulemma nopeammin keskustan uudistamiseen käsiksi. 
Vielä kuultiin elinkeinopalveluiden Mirka Järnefeltin alustus yritysten mahdollisuuksista Korsossa. Hän ehdotti myös keväälle erityistä YRITYSFOORUMIA ja toivoi Korson Kyläneuvostolta järjestelyapua. Asiaan palataan siis keväällä. 
Myös Korson turvallisuus herätti huolta, mutta poliisin vastauksen mukaan Korso ei ole lainkaan Vantaan pahimpia ja turvattomimpia paikkoja.  Sen sijaan lukuisista pyörävarkauksista myös poliisi oli harmissaan ja toivoi korsolaisten vinkkejä kaikenlaisen rikollisuuden kitkemiseksi. 

Illan toisessa vaiheessa siirryttiin viiteen eri teemapöytään, joita Kyläneuvoston toimituksen edustajat moderoivat. Teemoina olivat:
1. Vantaan ja Korson tilanne - moderaattori Ritva Bäckström VAS.
2. Asuminen ja ympäristö - Jan Axberg KD.
3. Kulttuuri ja vapaa-aika - . Mira Sten, Vihr. 
4. Varhaiskasvatus, koulut ja nuoret - Loviisa Kaartokallio, KD. 
5. Sosiaali- ja terveyspalvelut - Ari Tammi SDP. 


Sote ryhmässä kannettiin huolta lääkäreitten saamisesta Korsoon - myös kielitaitoisten - sekä vanhojen ihmisten hoivapaikkojen vähyydestä. Helena Salusjärvi-Juopperi vastaili sujuvasti korsolaisten sotekysymyksiin. Ryhmässä kaivattiin omalääkärijärjestelmään panostamista sekä oikeutta saada sotepalveluita ei vain digin avulla, vaan myös perinteisillä tavoilla.  Toisaalta etälääkäritoiminta videoitten ja tietokoneen kautta sai myös kannatusta. 
Tilaisuuden lopussa korsolaisten kiitospuheen Vantaalle esitti Korson Kyläneuvoston päätoimittaja Ari Tammi, joka painotti että Korsoa eivät rakenna vain edustuksellisen demokratian rakenteet tai kaupungin virkamiehet, vaan kaikki Korsossa toimivat yli 30 järjestöä ja seuraa omien jäsentensä kanssa. Kaikki tämä verkosto luo yhteisöllisyyttä ja rakentaa omalla työllään parempaa tulevaa Korsoa. 
Asukasfoorumiin osallistui paikan päällä noin 140 henkeä ja verkossa 30. 

Vantaan kaupungin johtoa vastaamassa korsolaisten kysymyksiin väliin hymyillenkin. Kuvassa vasemmalta Helena Salusjärvi-Juopperi, Tero Anttila, Katri Kalske, Ritva Viljanen ja Veli-Matti Kallislahti.

Korson asukasfoorumin tallenne sekä korsolaisten kysymyksen ja virkamiesten vastaukset niihin julkaistaneen marraskuun loppuun mennessä kaupungin sivuilla. Pakettia kokoaa Vantaan osallisuustiimin Veera Wallenius. Kyläneuvosto julkaisee linkin heti, kun sivusto valmiina. 

KAIKKI KUVAT MARKUS WENNÄKOSKI. 




KORSON ASUKASFOORUMI MA 21.11.2022 KLO 18-20 LUMO

KUTSU - Kuuluuko, Korso?

Syksyn asukasfoorumi järjestetään hybriditilaisuutena maanantaina 21.11. klo 18-20
(kahvit klo 17:30 alkaen), eli voit osallistua paikan päällä Lumosalissa (Urpiaisentie 14) tai etäyhteyksien välityksellä. Asukasfoorumissa paikalla kysymyksiin on vastaamassa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, apulaiskaupunginjohtajia, asiantuntijoita ja luottamushenkilöitä.

Kutsumme mukaan Korson ja lähialueen asukkaat sekä muut alueen asioista kiinnostuneet! 
Tilaisuutta mukana järjestämässä Korson Kyläneuvosto.

Syksyn foorumissa on mahdollisuus keskustella ja kysyä kaupungin johdolta perinteisen kysymysvastaus -tilaisuuden lisäksi ajankohtaisista asioista eri palveluista ja toimialojen asioista teemapöydissä.

Mikä Korsossa puhuttaa?

Voit kertoa ideasi, kysymyksesi tai asiasi suoraan Remonttikulmassa Korson Kyläneuvostolle, niin teemme niistä tiivistelmän asukasfoorumin keskustelupöytiin.
Voit lähettää kysymyksesi myös suoraan sähköpostilla minulle ari.tammi@gmail.com . 

Vantaan kaupunki ottaa asiasi tai kysymyksesi huomioon tilaisuuden sisältöä suunniteltaessa ja nostaa joitakin kysymyksiä esille itse tilaisuudessa. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksen myös suullisesti.
Asukasfoorumi Vantaan kaupungin tapahtumakalenterissa

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 7 - 2022.

Uutiskirjeessä
- Korson asukasfoorumi ma 21.11 klo 18 LUMO. Vantaan kaupungin johto tulee kuulemaan ja vastaamaan korsolaisten kysymyksiin. Tule sinäkin!
- seurakuntavaalien ennakkoäänestys tällä viikolla ja äänestyspäivänä 20.11.
- Korson Kyläneuvoston yleiskokous ti 29.11. asukastila + TEAMS
- Korson Kyläneuvosto ja Sitra
- Turvallinen liikuntatila - kysely
- Tilastotietoa Korsosta - väkiluku nyt suuralueella 30 036 henkeä
ja paljon muuta. Uutiskirje liitteenä alla.


KORSON ASUKASFOORUMI LUMOSSA MA 21.11.2022 KLO 18-20

KUTSU - Kuuluuko, Korso?
Syksyn asukasfoorumi järjestetään hybriditilaisuutena maanantaina 21.11. klo 18-20 (kahvit klo 17:30 alkaen), eli voit osallistua paikan päällä Lumosalissa (Urpiaisentie 14) tai etäyhteyksien välityksellä. Asukasfoorumissa paikalla kysymyksiin on vastaamassa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, apulaiskaupunginjohtajia, asiantuntijoita ja luottamushenkilöitä.

Kutsumme mukaan Korson ja lähialueen asukkaat sekä muut alueen asioista kiinnostuneet!
Tilaisuutta mukana järjestämässä Korson Kyläneuvosto.
 
Syksyn foorumissa on mahdollisuus keskustella ja kysyä kaupungin johdolta perinteisen kysymys-vastaus -tilaisuuden lisäksi ajankohtaisista asioista eri palveluista ja toimialojen asioista teemapöydissä. Lue lisää!

Mikä Korsossa puhuttaa?

Vastaamalla ennakkokyselyyn viimeistään 6.11. voit vaikuttaa tilaisuuden sisältöön. Otamme vastauksesi huomioon tilaisuuden sisältöä suunnitellessa ja nostamme joitakin kysymyksiä esille itse tilaisuudessa. Emme voi kuitenkaan taata, että kaikkia kysymyksiä voidaan esittää tilaisuudessa.

Voit kertoa ideasi, kysymyksesi tai asiasi myös suoraan Remonttikulmassa Korson Kyläneuvostolle, niin teemme niistä tiivistelmän asukasfoorumin keskustelupöytiin. 

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 6 - 2022 ILMESTYNYT
Uutiskirjeessä mm. 

- Hyvin sujunut Korson Kyläpäivä 3.9.2022
- Valokuvauskilpailu "Lintujen syksy"
- Korson liikenneturvallisuus kartoitettu
- Ritva Bäckströmin tuore blogi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilanteesta
- Korson Kyläneuvosto mukaan Sitra Lab 4 ohjelmaan

Ja paljon muuta hyvää luettavaa! 

KORSON KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUS 3 - 2022

Korson Kyläneuvoston yleiskokous 3 - 2022 pidettiin livenä Korson asukastilassa Korsontie 2
ti 20.9. klo 18.30. Pöytäkirja kohdassa kokoukset. Mukaan kutsuttiin kaikki Korson Kyläneuvoston 153 jäsentä. 

LIITY JÄSENEKSI .



KORSON KYLÄPÄIVÄÄN LA 3.9.2022 OSALLISTUI NOIN 1080 HENKEÄ

Korson Kyläneuvosto ja useat korsolaiset seurat ja yhdistykset järjestivät yhteistyössä Korson Kyläpäivän, joka pidettiin Korson keskustassa Lumon lähistöllä lauantaina 3.9.2022 klo 12 - 15. Korson Kyläpäivään osallistui noin 1080 korsolaista. Vilskettä riitti.
KATSO KYLÄPÄIVÄN TUNNELMIA SOMESSA MM. FACEBOOKIIN KORSO RYHMISSÄ. 
KORSON KYLÄNEUVOSTON TOIMITUS KIITTÄÄ KAIKKIA JÄRJESTÄJIÄ UPEASTA TALKOOTYÖSTÄ KORSON JA KORSOLAISTEN HARRASTUSMAHDOLLISUUKSIEN HYVÄKSI. 
ALLA MARKUS WENNÄKOSKEN OTTAMIA VALOKUVIA. 

Kyläpäivässä oli Nallesairaala, ilmapalloja, telttoja, vohvelinpaistoa, kahvit ja pullat ja mehut, makkaraa, hodareita, lentopalloa, ongintaa, hattaroita, laulua, minifutista, laukaisututka, salibandya, jumppaa, ilmapalloja sekä paljon muuta. Hovinarri lastenbändi esiintyi myös. Lumon liikuntasalissa pidettiin salibandyturnaus ja lajiesittely. Lumon Villiankassa järjestettiin myös MLL:n kirpputori. 

Järjestelyissä olivat mukana SPR Korso, Korson Martat, Korson Leijonat, Korson Veto, Korson Kaiku, Korson seurakunta, Korson Palloseura, Korson Kunto, Korson Eläkeläiset ry., Korson Nuoret Kotkat, NaisSound, Hyvinvointitila Lähde, Korson VPK, MLL, Korson omakotiyhdistys, Lumon kirjasto, Korson Eläkkeensaajat ry ja Korson Kyläneuvosto sekä puolueista SDP, KOK, Vihreät, VAS, PS, Liike Nyt, KD ja Keskusta.

Katso tarkempi OHJELMA ja TAPAHTUMAKARTTA .

Korson Maakotkantie 6:n liikekeskuksen tilalle asuntoja ja kivijalkaliikkeitä - kaupunkiympäristölautakunta asettaa nähtäville kaavamuutoksen.

TIEDOTE - 9.8.2022 lue täältä.


Vantaan kaupungin Korson Uutiskirje 6/2022 on ilmestynyt.
Siinä mm. kysely oman asuinalueen kehityksestä. Lue täältä.


KORSON KYLÄPÄIVÄ LA 3.9.2022

Korson Kyläneuvosto ja useat korsolaiset järjestöt valmistelevat paraikaa Korson Kyläpäivää, joka pidetään Korson keskustassa lauantaina 3.9.2022 klo 12 - 15.  Tavoitteena on yhteinen talkoilla toteutettu juhla, missä korsolaiset järjestöt ja seurat esittelevät toimintaansa. 
Suunnitelmissa mm. Nallesairaala, ilmapalloja, telttoja, vohvelinpaistoa, kahvit ja pullat ja mehut, makkaraa, hodareita, näytelmää, lentopalloa, ongintaa, hattaroita, yhteislaulua, minifutista, laukaisututka, mokkapaloja sekä paljon muuta. 
Järjestelyissä mukana SPR Korso, Korson Martat, Korson Leijonat, Korson Veto, Korson seurakunta, Korson Palloseura, Korson Kunto, Korson Eläkeläiset ry., Korson Nuoret Kotkat ja Korson Kyläneuvosto sekä puolueista SDP, KOK, Vihreät, VAS, PS, Liike Nyt, KD ja Keskusta.  
Vielä mahtuu mukaan järjestelemään kaikkien korsolaisten tapahtumaa. Laita viestiä ari.tammi@gmail.com . 
Seuraava kokous Korson asukastilassa, Korsontie 2, ti 16.8. klo 18.  Tervetuloa!


LUE JAN AXBERGIN BLOGI

"KORSON KYLÄNEUVOSTO ALUEDEMOKRATIAN TOTEUTTAJANA"

Jan Axberg KD
Jan Axberg KD

Vantaan kaupungin Korson uutiskirje 5/2022 on ilmestynyt. Siinä käsitellään monia Korsoa koskevia asioita 

Uutiskirjeitä on seitsemän Vantaan suuralueiden mukaan: Aviapolis, Hakunila, Tikkurila, Korso, Koivukylä, Kivistö ja Myyrmäki.

Vantaan kaupungin Korson uutiskirjeen voi tilata osoitteesta  https://www.vantaa.fi/uutiskirjeet .

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE  4 - 2022.

Sisältönä mm.
- raportti 5.4. pidetystä KORSO NYT JA TULEVAISUUDESSA illasta. 
- Vantaan kaupungin innovaatiokilpailu, ehdotuksia voi tehdä 14.8.2022 asti
- aloite PRISMA KORSOON
- Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen uutisia
- Vantaan ratikan suunnittelutilanne

KORSO NYT JA TULEVAISUUDESSA 

- foorumi pidettiin Korson asukastilassa tiistaina 5.4.2022 klo 18.30. Paikalla oli Vantaan kaupungin virkamiehiä, korsolaisten järjestöjen sekä Korson Kyläneuvoston edustajia yhteensä 45 henkeä. Keskustelua Korson asioista riitti liki ilta yhdeksään. 

Tapaamisen päätavoite oli tutustua kasvotusten korsolaisiin toimijoihin ja alueesta vastaaviin kaupungin virkamiehiin. Samalla vaihdettiin muutama sana Korsoa koskevista lähiajan suunnitelmista sekä Korson kyläjuhlien toteuttamisesta elo-syyskuussa.
Lue juttu illan tapahtumista:

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 3 - 2022

Liitteenä alla on Korson Kyläneuvoston Uutiskirje 3 - 2022.

Sisältönä mm.
- KUTSU sinulle KORSO NYT JA TULEVAISUUDESSA tilaisuuteen 

Korson asukastilassa, Korsontie 2, 2. krs., ti 5.4.2022 klo 18.30 alkaen

Mukana Korsosta vastaavia Vantaan virkamiehiä, korsolaisia järjestöjä ja Kyläneuvoston jäseniä. Muun muassa aluearkkitehti Mari Jaakonaho kertoo Korson keskustan kaavoista. LIITY KYLÄNEUVOSTON JÄSENEKSI TÄSTÄ

Lue ohjelma Uutiskirjeestä ja ilmoittaudu mukaan. 

Uutiskirjeessä myös: 

- Uudet aloitteet
- Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilanne
- Seuraava Kyläneuvoston yleiskokous 27.4. klo 18.30, paikka varmistuu myöhemmin
- Vantaan liikennekysely

ANTOISIA LUKUHETKIÄ


LUE UUSIN KYLÄNEUVOSTON BLOGI

KORSON KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUS 1 - 2022 pidettiin
ke 16.2.2022 klo 18.30 verkossa TEAMS. 
Kokouksen esityslista ja pöytäkirja liitteineen luettavissa kohdassa KOKOUKSET.

YLEISKOKOUS  1 - 2022
ASIOITA

- Kyläneuvoston toimintakertomus 2021

- Korsolaiset aluevaltuuston jäsenet, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ja sen toiminta

- Kyläneuvoston toimintasuunnitelma 2022

- Vantaan uusi osallisuusohjelma Osallistuva Vantaa 2022-2025 ja Korson Kyläneuvosto

- Kevään tapahtumat, mm. Kyläneuvoston ja korsolaisten Vantaan kaupungin virkamiesten tapaaminen 23.3. sekä Korson Kyläjuhlat 14.5.

ja paljon muuta

JOS SINULLA ON JOKIN IDEA MINKÄ AVULLA KEHITTÄÄ KORSOA TAI JOKU MIKÄ KORSOSSA HARMITTAA JA PITÄISI KORJATA, NIIN LAITA VIESTIÄ KYLÄNEUVOSTON REMONTTIKULMASSA - VIESTISI KÄSITELLÄÄN KORSON KYLÄNEUVOSTON KOKOUKSESSA. 

JOS HALUAT MUKAAN KORSON KYLÄNEUVOSTON YLEISKOKOUKSIIN - LIITY JÄSENEKSI

* * * * * * * * * * * * * * * 

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 2 - 2022

Vuoden toisessa uutiskirjeessä mm.

- Hyvinvointialueen vaalitulokset ja Korsosta aluevaltuustoon valitut

- Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmistelut

- info Kyläneuvoston seuraavasta yleiskokouksesta ke 16.2.2022 klo 18.30

- Vantaan kaupungin uusi osallisuusohjelma 2022- 2025

KORSOLAISET VANTAAN JA KERAVAN HYVINVOINTIALUEEN VALTUUSTOON VALITUT


MATILDA STIRKKINEN SDP       JOUKO LINDTMAN SDP           VAULA NORRENA VIHR

EVE RÄMÖ VIHR                                     MIKA NIIKKO PS                                       TUUKKA SAIMEN PS

VANTAAN JA KERAVAN HYVINVOINTIALUEEN VALMISTELUT

Vantaa Keravan hyvinvointialueen toimintaa on valmisteltu viime vuoden 2021 elokuusta lähtien. Valmisteluista on vastannut VATE eli väliaikainen valmistelutoimielin puheenjohtajana Timo Aronkytö Vantaan kaupungilta.

Eri puolueiden valtuustoryhmät järjestäytyivät tammikuun 2022 lopulla. Puolueet ovat valinneet omat neuvottelijansa valituista aluevaltuutetuista. Poliittisissa neuvotteluissa sovitaan aluevaltuuston ja sen alaisten toimielinten paikkojen jakautumisesta vaalitulosten mukaisesti.

Puolueiden johto vahvistanee paikkojen valinnat helmikuun lopulla ja lopullisesti hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajistosta, lautakunnista ja niiden puheenjohtajista päätetään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuuston ensimmäisessä kokouksessa ti 8.3.2022.

 Sen jälkeen alkaa hyvinvointialueen eri toimintojen valmistelut. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloittaa virallisesti toimintansa 1.1.2023. 

Vantaan ja Keravan aluevaltuuston toimintaa voi seurata tarkemmin tilaamalla UUTISKIRJEEN

TAMMIKUUN ALUEVAALIT 2022

Tammikuussa 2022 järjestettiin uudet vaalit eli Hyvinvointialueiden aluevaltuustovaalit.
Vantaa-Keravan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valittiin 69 valtuutettua.
ALUEVAALIEN VIRALLISET TULOKSET OIKEUSMINISTERIÖN SIVUILTA .

Korsolaiset eri puolueiden ehdokkaat löydät Kyläneuvoston verkkosivuilta

KATSO MENIKÖ EHDOKKAASI LÄPI TÄÄLTÄ.
Korsolaista ehdokkaista aluevaltuustoon valittiin
:

SDP - Matilda Stirkkinen ja Jouko Lindtman
Vihr - Vaula Norrena ja Eve Rämö
PS - Mika Niikko ja Tuukka Saimen

VANTAA KERAVAN HYVINVOINTIALUEEN ÄÄNIMÄÄRÄT

LUE TUOREIN BLOGI
Ritva Bäckström kirjoittaa uusista hyvinvointialueista (mm. Vantaa-Kerava) ja niiden tehtävistä sekä tammikuun 2022 aluevaaleista. 

KORSON KYLÄNEUVOSTON TOIMITUS TOIVOTTAA KAIKILLE KORSOLAISILLE ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2022.

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 7 - 2021

Lue tuorein uutiskirje. 

*************************************************************************************

*************************************************************************************

KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE 6 / 2021
Teemoina
- Kyläneuvoston IV yleiskokous ti 23.11.2021 klo 18 verkossa. 
- Uudet aloitteet
- Korson Kyläneuvoston ja korsolaisten luottamushenkilöiden tapaaminen 26.10.2021 
- Aluevaalit tammikuussa 2022
- Mikkolan osallistuvan budjetoinnin läpi menneet aloitteet
ja paljon muuta. 
Lue Korson Kyläneuvoston uutiskirje 6/ 2021

*************************************************************************************


Korson Kyläneuvoston III yleiskokous pidettiin tiistaina 21.9.2021 klo 18.
Esityslista ja kokouksen pöytäkirja ovat luettavissa kohdassa KOKOUKSET.
Kokous käsitteli mm. näitä korsolaisten lähettämiä aloitteita. 

VANTAAN KAUPUNGINVALTUUSTON 2021 - 2025
KUUSI KORSOLAISTA - Uutinen 16.6.2021

MATILDA STIRKKINEN SDP                                               EVE RÄMÖ VIHR                                                             VAULA NORRENA VIHR  

MIKA NIIKKO PS                                               LASSSE NORRES KOK                                                       TUUKKA SAIMEN PS  

KORSOLAISET EDUSTAJAT VANTAAN KAUPUNGINHALLITUKSESSA

VAULA NORRENA VIHR                                      MIKA NIIKKO PS                                                                    VISA TAMMI SDP

MUUT KORSOLAISET LUOTTAMUSHENKILÖT LAUTAKUNNISSA
JA TOIMIKUNNISSA LÖYDÄT TÄÄLTÄ.

KORSON KYLÄNEUVOSTON II YLEISKOKOUS pidettiin verkossa
maanantaina
 17.5.2021 klo 18. 
Esityslista ja pöytäkirja kohdassa KOKOUKSET

KORSON ALUEDEMOKRATIAHANKKEEN PERUSTAVA KOKOUS

pidettiin tiistaina 23.3.2021 klo 18 verkossa.
Perustavaan kokoukseen oli kutsuttu kaikki hankkeeseen liittyneet 60 jäsentä. 

Hankkeen nimeksi valittiin liki yksimielisesti KORSON KYLÄNEUVOSTO. 
Kokouksen esityslista ja pöytäkirja kohdassa
KOKOUKSET



KORSON KYLÄNEUVOSTO

Toimintaa

Korson Kyläneuvosto kokoontuu verkossa kerran kuukaudessa.
Muina aikoina Korson Kyläneuvoston sivuilla voi tehdä aloitteen, perustella omaa tai kaverin aloitetta, äänestää Korsoa koskevista asioista ja linjauksista sekä julkaista mielipidekirjoituksia, kommentteja tai blogeja. 

REMONTTIKULMA →

Yhteisöllisyyttä

Yhteistyö on voimaa myös politiikassa, yhteisten asioiden hoidossa. 
Yhdessä luomme hyvin perusteltuja aloitteita ja toimitamme ne päättäjille kaupunginvaltuustoon, lautakuntiin tai virkamiehille. 
Yhdessä luomme ja rakennamme viihtyisää ja turvallista Korsoa - kotipaikkaa, mistä voi olla ylpeä ja mitä rakastaa. 

YHTEYSTIEDOT

KORSOA KOSKEVIA ASIOITA VANTAAN PÄÄTÖKSENTEOSSA

KOULUJEN SISÄILMAONGELMISTA VIESTIMINEN?

Sirpa Kauppinen, Tiina Tuomela, Kai-Ari Lundell ja Jari Jääskeläinen sekä 16 muuta valtuutettua jättivät valtuuston työjärjestyksen mukaisen valtuustoaloitteen: 
"Sisäilmaongelmien ratkaisemisessa iso haaste on ollut tiedon puuttuminen mm. tehdyistä korjauksista. Tämän vuoksi ehdotamme tiedonkulun ja dokumentoinnin parantamista. Tarvitsemme kaupungin sivuille selkeät ohjeet oire- ja vikailmoitusten tekoon. Kaupungin sivuilla on hyvä olla kuntoraportit, oirekyselyjen ja -seurannan tulokset, sisäilmatiedotteet, tarkastuspöytäkirjat ja korjauskehotukset sekä korjausten dokumentointi. Avoimuus parantaa kuntalaisten luottamusta. 

Esitämme, että tiedonkulkua ja dokumentointia parannetaan."

Kaupunginvaltuusto 15.6.2020 § 22

Päätös:

Päätetiin ottaa asia käsiteltäväksi ja lähettää valtuustoaloite kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Miten asiassa sitten kävi - lue lisää valtuuston sivuilta

Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata suorana ja tallenteena Vantaa-kanavalta

Vantaan kaupungin faktoja
- Valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman 14.1.2021



Joka päivä

VOI VAIKUTTAA
JA HOITAA YHTEISIÄ ASIOITA

Korson Kyläneuvosto

VAIKUTA YHDESSÄ

Tilaa Korson Kyläneuvoston uutiskirje!

Uutiskirjeessä kerrotaan Vantaan kaupunginvaltuuston Korsoa koskevista asioista ja niiden valmistelusta. Uutiskirjeestä näet myös Korson Kyläneuvoston kokoontumisajat, äänestyksessä olevat korsolaisten aloitteet ja muut paikalliset valtuustoasiat. 

TILAA KORSON KYLÄNEUVOSTON UUTISKIRJE